sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

14. Chilisukat



Viimeinkin jotain valmista. 
Olen viettänyt koko kevään näiden sukkien parissa. Nämä ovat ensimmäiset aikuisiällä tekemäni kirjoneulesukat. Kirjoneuleen malli on julkaistu Unelmien käsityöt 2/17 lehdessä ja alkuperäinen ohje on nimeltään puutarhurin parhaat. Nappasin kuviosta vain tuon köynnöksen ja chilit kokeiluun. 

Ennen kirjoneuleen aloittamista lueskelin muutaman artikkelin kirjoneuleen neulomisesta, ettei kaikkia virheitä tarvitsisi kokeilla itse. Vältinkin liian kiristelyn ja langatkin pysyivät järjestyksessä kun kuljetin lankoja työn aikana eri sormilla. Mutta keskittymistä neulominen toki vaati. 

Ensimmäisen sukan neuloin tarkalleen ohjeen mukaan, lukuunottamatta kirjoneuletta. Sukan varren kavennukset olivat kummalliset ja toista sukkaa aloitellessa ymmärsin kokeilla erilaista tapaa kaventaa varresta liiat silmukat pois. Tulos on edelleen vähän kömpelö, mutta olen silti tyytyväinen että sain aikaan ihan itse järkeilemällä ja kokeilemalla näinkin kivat sukat! 



Kun toinen sukka valmistui, purin ensimmäisen sukan kirjoneulekuvioon saakka ja neuloin uudelleen. Onneksi ymmärsin kirjoitella kavennusten osalta ohjeen huolellisesti ylös. 




Ohje: 
Kirjoneulekuvio Unelmien käsityöt -lehti 2/17 Puutarhurin parhaat ja osin itse suunnittelema. 
Lanka: 
Harmaa Novita 7 veljestä Punainen Gjestal Maija ja vihreä tuntematonta jämälankaa                                
Puikot sukkapuikot 3.5mm
Aika: huhtikuu - kesäkuu 2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi kannattaa aina! Kiitos viestistäsi.