tiistai 11. lokakuuta 2016

2. Ensimmäiset villasukat





Aloitin neulomaan ensimmäisiä villasukkiani siten peruskoulun täydellä höyryllä, Novitan perusvillasukkaohjeen mukaan. Tavoitteena oli neuloa sukat viisi vuotiaalle pojalleni. 

Keltaisen ja sinisen lankakerän löysin kaapin perältä. Molemmat kerät oli jo korkattu aiemmin yhteen geokätköilyyn liittyvään projektiin, jonka yhteydessä olin palautellut mieleeni ihan perusasiat alakoulun käsityötunneilta. Oikea ja nurja silmukka olivat siis hallussa. 

Mutta sitten se suljettu neule. Silmukoiden siirtäminen neljälle puikolle tuntui rakettitieteeltä. Netin ohjeissa sitä vaan iloisesti neulotaan ja työ edistyy nättinä kuin itsestään, mutta minä vaan en saanut silmukoita järjestykseen. Lopulta eräs ilta pyysin tätiäni apuun ja näin opin että niissä netin ohjeissa iti totuuden siemen. Neuloen vaan, luottaen että valmista tulee. Ei mietitä liikoja hei!

12 cm joustinneuletta syntyi lopulta aika kivuttomasti. Kantapään häämöttäessa edessä oli aika sukeltaa uudelleen internettiin ja lopulta minulla oli ruudulla neljä eri sivustoa joissa kaikissa luvattiin "takuuvarma" kantapää. Lopulta se paras ohje videoineen päivineen löytyi täältä. Kiitokset ohjeen tekijälle erittäin selkeistä neuvoista. Todellakin For dummies. 

Valmis sukka ( varsi purettu kerran, kantapää kaksi kertaa)olikin sitten auttamattomasti liian iso pojalleni. Onneksi koska sukan ulkonäkökään ei nyt silmiä hivellyt. Mutta eikun toista samoilla ohjeilla perään.




Tein muutaman aloittelijan virheen. Eli ei näin, jos haluat onnistua ensimmäisen sukkaparisi kanssa minua paremmin. 

1) Hukkaa langan tiedot.
2) Unohda mallitilkku. 
3) Valitse vääränkokoiset puikot lankaan ja käsialaasi nähden. 

Sitten vielä muutama vinkki vitonen: 

1) Tarkastele valmista villasukkaa ja hahmota sen osat. Näin sinulle selkenee paremmin, mistä ohjeissa puhutaan. 
2) Jos mahdollista, neulo kantapää eri värillä kuin muu sukka. Helpotti ainakin minulla kokonaisuuden hahmottamista ja virheen sattuessa oli helppo purkaa ja aloittaa alusta. 
3) Kantapäätä yhdistäessäsi ota vakavasti neuvo 1-2 lisäsilmukan poimimisesta puikoille ettei kantapään kohdalle synny reikää. 

Tärkeintä kuitenkin on, että ensimmäinen aikuisiälläni neulottu villasukkapari on nyt valmis. Poikani vannotti laittamaan sukat talteen, jotta hän voi sitten käyttää niitä kun on aikuinen. 

Tästä on hyvä jatkaa. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi kannattaa aina! Kiitos viestistäsi.