tiistai 11. lokakuuta 2016

4. Raitavillasukat miehelle



Mieheni ilmaisi kainon toiveen villasukista kun huomasi että sukkapuikot pysyvät kädessä. Novitan 7 veljestä lankaa eli " seiskaveikkaa"kuten opin lankaa heti kutsumaan muutaman neulontablogin luettuani, on kehuttu hyvänä villasukkalankana ja halusin kokeilla sitä heti nyt.

Ostin vaihtelun vuoksi Raita-sukkalankaa, jonka värimaailma miellytti omaa silmääni ja miehen silmää onneksi myös. 

Vyyhdissä suositellaan puikkokooksi 3,5-4mm, mutta muutaman mallitilkun neulottuani olen tullut siihen tulokseen että käsialalleni sopii pienemmät puikot. 3mm puikoilla ensimmäisen sukan neulottuani huomasin, että ne kirotut naimaraidat ovat hävinneet. Onko avun tuonut pienempi puikkokoko vai käsialan vakiintuminen, jää nähtäväksi. 
Raita-lankaa oli mukava neuloa ja sukka asettui jo puikoilla mukavan jämäkäksi ja ihan villasukan näköiseksikin. Vaikea kuvailla, mutta olin niin tyytyväinen lopputulokseen.



Pari sanaa muuten puikoista. Aloitin työn Bambupuikoilla, joillan halpiksilla. Sukan puolivälissä yksi puikko lähti halkeamaan kärjestä ja toinen puikko kaartui mutkalle. Pienesti olen saattanut voimaa neuloessani käyttää. No haljennutta sukkapuikkoa yritimme korjailla liimalla, auttoi vähän, mutta neulontakokemus huononi luonnollisesti. Hankin toista sukkaa aloitellessani Novitan 3mm peruspuikot, alumiinista ja muovista tehdyt. Huomaan, että käsiala on nyt toista sukka neuloessani hieman löystynyt, saa nähdä vaikuttaako puikkojen vaihto kuinkapaljon, kun sukka on valmis. 

Ihan mahtavaa on huomata, että näissä sukissa myös kantapäät onnistuivat hyvin, eikä ikävää reikää ilmaantunut syystä tai toisesta. Ylimääräisen silmukan poimin kuten aina, ja kiertäen oikein neuloin. 
Sensijaan minulla on ikävä tapa neuloa huomaamattani pieniä reikiä jalkapöydän kohdalle, jotka pahimmassa tapauksessa huomaan vasta neulottuani hyvän matkaa. Kyse ei ole silmukan tippumisesta vaan jostain muusta. Tähän on nyt kiinnitettavä huomiota, jotta opin reiät välttämään. Ehkä koen ahaa-elämyksen kun tulevaisuudessa yritän neuloa jotain, johon reiät kuuluvat. Mene ja tiedä.  


Ohje: Ihan perus villasukka 
Lanka 7 Veljestä Raita
Menekki 150g
Puikot: nro 3 sukkapuikot


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi kannattaa aina! Kiitos viestistäsi.