tiistai 11. lokakuuta 2016

3: Lasten villasukat

Näin aloittelijana Novitan sivusto on ollut luonnollinen inspiraation lähde. Olen kirjautunut "iknit" sivustolle ja todennut sen hankalakäytöiseksi, varsinkin puhelimella. Koen ettei se palvele täysin neulepäiväkirjana, joten olen iloinen että tulin aloittaneeksi tämän blogin neulemuistojani varten. 

Neulomisen nälkä on edelleen kova. Kävin hakemassa ihan vain Tokmannilta pari kerää Nalle-lankaa sekä muutamat bambupuikot, joille olin saanut vahvan suosituksen tädiltäni. 

Alkoi tämä projekti. Joka siis heti alkumetreillä poikkeaa ohjeesta lankavalinnalla. Mutta kun ihastuin tuohon Nallelangan väriin ja seiskaveikalla ei ollut hyllyssä tuolloin mitään lähellekkään yhtä ihanaa... 


Sukat lähtivät valmistumaan jo varmemmin. Heti alun joustinneulepätkän jälkeen kuitenkin muistelin ohjeen väärin ja tein vaadittavat kavennukset vartta varten jo nyt. Siinä vaiheessa kun huomasin virheen, en raaskinut enää lähteä purkamaan tehtyä. Joten pientä viilausta mallissa oli. 

Kantapään neulominen sujui nyt varmemmin. Nyt tajusin neuloa kierrettyä oikeaa silmukoiden poimimisen jälken. Eka sukka oli tosin tässä vaiheessa kädessä väärinpäin, ja tuloksena oli ruma nurjakierros. Oikeaan sukkaan korjasin asian. Edelleen kantapäihin tuli rumat reiät. 


Valmistunut sukkapari on edelleen kovin rujon näköinen. "Naimaraitoja" ( sukkapuikkojen väliin jää löysyyttä)on edelleen sekä varressa että jalkapöydässä. Todettakoon kuitenkin että sain sukat kuvattua vasta viikko niiden valmistumisen jälkeen, koska poikani nappasi ne suoraan puikoilta jalkaansa ja lähti kesälomalle maalle muutamaksi päiväksi. 



Voiko parempaa palkintoa valmiista työstä saada? 






Lanka: Novita Nalle-lanka
Menekki: Noin puoli kerää 
Puikot: 3,5mm sukkapuikot


Kantapäänkautta opittua: 

. Lue ohjeet huolellisesti ja varmista ne vielä kerran. 
. Oikean silmukan neulominen kiertäen. 
. Kiinnitä huomiota siihen, miten päin työ on kädessäsi neuloessasi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi kannattaa aina! Kiitos viestistäsi.